Iedereen heeft wel zo’n vriend, vader of verre neef. Je kent het type wel, de fanatieke voetbalsupporter die niet kan wachten tot er weer een E.K. of W.K. plaatsvindt en hij zich opnieuw in de vlag kan draperen. Of die elk weekend met sjaal, toeter en goed gezelschap in de auto kruipt om zijn favoriete clubteam naar de overwinning te schreeuwen.

Nu horen we je denken: als de gelegenheid zich voordoet is voor zo iemand een leuk cadeau uitkiezen een inkoppertje, toch? Nou, dat kan toch al wel eens tegenvallen. Dus om te vermijden te horen te krijgen het gesigneerde shirt van Messi dan maar op de hoop met andere gesigneerde shirts van Messi te gooien, geven we graag wat tips voor een origineel cadeau voor hem.

Sixpack?

Nou, om te beginnen is een sixpack heel belangrijk in het voetbal. Bij een topspits zit die verstopt onder zijn shirt – soms al eens onthuld bij de viering na een doelpunt – en mogen we aannemen dat die het resultaat is van uren in de gym door te brengen. Bij de doorsnee voetbalsupporter staat de sixpack op het salontafeltje, en nemen we met evenveel zekerheid aan dat die er gekomen is na een ritje naar de drankenhal. Een biertray met flessenopener is daarom altijd wel een leuk accessoire voor de voetbalfanaat. Daarmee vergroot hij in ieder geval de kans op succes in de derde helft.

Want alle grootspraak terzijde over hoe hij het zelf beter had gedaan bij die gemiste doelpoging op tv, de kans is meestal toch betrekkelijk klein dat dat ook daadwerkelijk zo is. Beter beperkt de doorsnee fan zich tot een aangepaste versie van het spelletje, zoals tafelvoetbal of air powered soccer.

Bij die laatste discipline dribbel je bijvoorbeeld door de kamer met een zwevende schijf, weliswaar dan wel met de afbeelding van een voetbal op. Zo blijven de loopafstanden beperkt, verschalk je met een blitse schijnbeweging de kamerplant, zigzag je langs de sofa en creëer je voor jezelf een opgelegde kans voor de openstaande deur. Tot de kat het dan ook wel een leuk speeltje vindt en de schijf in extremis voor je voeten uit tackelt als Maldini in zijn gloriedagen. Miauwdini, zeg maar.

Wereldkaart

Gaat jouw voetbalminnende vriend zelfs zover om de nationale ploeg achterna te reizen bij elk wereldkampioenschap? Geef hem dan een fraaie houten wereldkaart cadeau om zijn interieur te verfraaien. Elk bezocht land kan hij dan een apart kleurtje geven, of foto’s van de onvergeteljke reis pinnen op het hout. Of als hij het vliegtuig moet nemen naar die verre locaties, geef hem een digitale bagageweegschaal cadeau. De meeste mensen komen hier pas achter als ze op de luchthaven hun bronzen replica van de wereldbeker moeten achterlaten, maar bagage mag echt maar 32 kilo wegen.

En als je echt niets vindt om in te pakken zijn tickets of een jaarabonnement voor zijn favoriete club natuurlijk ook altijd welkom. Het laatste fluitsignaal om een passend geschenkje te vinden heeft nog niet weerklonken.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De beste cadeautips voor voetballiefhebbers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *