Kunstgras komt meer en meer voor, ook op voetbalvelden. Dat neemt niet weg dat veel voetballers de voorkeur geven aan natuurgras. In dat geval is het wel van essentieel belang dat het veld bestaat uit super goed gras. Dat betekent een goed ingezaaid, maar ook adequaat onderhouden veld. Goed gras kost tijd, zowel het aanleggen als het maaien en verzorgen. Deze investering is het voor veel voetballers meer dan waard. Qua kosten zijn van natuurgras zijn vele malen lager dan bij kunstgras, zowel bij de aanleg als in het onderhoud.

Wat zijn de andere voordelen van natuurgras?

Het onderhoud van natuurgras kan door vrijwel iedere particulier als beheerder van een sportpark te worden uitgevoerd. Je hebt er geen specifieke kennis voor nodig, terwijl dit wel het geval is bij kunstgras. Het meest belangrijke argument om te kiezen voor natuurgras, is het welzijn van de gebruikers en de omgeving. Het natuurlijke groen geeft mensen een goed gevoel. De geur van pas gemaaid gras staat hoog op de lijst van velen wat betreft het oproepen van een gelukzalig emotie. Natuurgras geeft vaak een geluksgevoel, voor de gebruiker maar ook de omgeving.

Wat is een goed natuurgrasveld voor voetballers?

Een goed voetbalveld is niet te droog, te hard en te hobbelig. Als het veld niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt het spel al snel belemmerd. Het is van belang dat de grond goed glad is gemaakt bij het inzaaien. Er zijn verschillende grassoorten, waar je uit kunt kiezen. Een aantal soorten zijn zeer geschikt voor een voetbalveld, zoals bijvoorbeeld graszaad Zoysia. Deze soort is langzaam groeiend en vraagt relatief weinig onderhoud. Deze grassoort slijt niet snel en dat is met name belangrijk bij een voetbalveld. Het gras wordt hier tenslotte heel intensief gebruikt. Graszaad bestellen gaat eenvoudig via internet.

Welk onderhoud is er nodig?

Er zijn verschillende aspecten onderhoud van belang. Het water geven van het gras in droge en warme periodes is belangrijk om te zorgen dat het fris groen blijft, maar ook om de grond niet te hard te laten worden. Het is nodig het gras regelmatig te maaien, waarbij gebruik wordt gemaakt van passend gereedschap. In het seizoen waarin het gras veel groeit, is het vaak nodig om tweemaal per week het gras te maaien. Dan heeft het de juiste hoogte voor de spelers en blijft de grond ook in goede conditie.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Natuurgras heeft nog altijd de voorkeur!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *