1. Overige

Voetbal & American Football

Waar voetbal een van de meest populaire sporten in Europa is, is American Football in Noord-Amerika de populairste sport. De twee sporten hebben een aantal gelijkenissen maar vooral veel verschillen. Echter maken beide sporten terreinwinst; American Football is een opkomende sport in Europa. 41 van de 51 Europese landen hebben tegenwoordig een nationaal team. De afgelopen tijd is voetbal heel snel gegroeid, het is zelfs de snelst groeiende sport in Amerika. In het afgelopen decennia is het aantal professionele voetbalelftallen verdubbeld.

Overeenkomsten

Ondanks dat de twee sporten een soort gelijken naam dragen zijn de overeenkomsten op een hand te tellen. Bij beide sporten hebben de teams 11 spelers, de regels stammen af uit de 19e eeuw, en beide sporten worden gespeeld op grote rechthoekige velden. Maar daar houdt het dan ook wel snel op.

Wat weet men nou eigenlijk over beide sporten?

Krooncasino heeft onderzoek gedaan naar wat de Amerikanen over beide sporten weten en wat Europeanen over beide sporten weten. Ondanks dat American Football terreinwinst maakt in Europa, beweren de Europeanen niet veel te weten van American Football. 53% van de ondervraagde Europeanen zegt onder het gemiddelde kennis te hebben van American Football. Terwijl Amerikanen beweren wel veel verstand te hebben van voetbal, 71% van de ondervraagde Amerikanen beweert boven gemiddelde kennis te hebben van voetbal.
Ook hebben Amerikanen zelfvertrouwen als het gaat om de kennis over hun eigen nummer een sport. 69% procent van de ondervraagde Amerikanen beweert boven gemiddelde kennis te hebben van American Football. Europeanen zijn ook redelijk zeker van hun zaak, 63% van de Europeanen beweert meer kennis te hebben dan het gemiddelde.

De meest opvallende misvattingen

12% procent van de Europeanen dachten dat een American Football iets langer is dan een halve meter, wat in werkelijkheid maar de helft is. 21% van de Europeanen dachten ook dat een American Football team uit 15 spelers of meer bestaat, in werkelijkheid zijn dat 11 spelers. De Europeanen zijn ook niet echt op de hoogte hoe het met wisselen werkt bij American Football. 40% dacht dat je maximaal 5 keer mag wisselen, terwijl je bij American Football oneindig mag wisselen.
De kennis van de Amerikanen over voetbal viel uiteindelijk ook tegen. Zo wist 53% van de Amerikanen niet dat een voetbalteam uit 11 spelers bestaat. Ook wist 43% van de Amerikanen niet hoelang een wedstrijd duurt. Wat misschien wel de meest opvallende is dat 3% van de Amerikanen dacht dat voetballers altijd een helm op hebben.

Tot slot

Het onderzoek heeft tot een aantal grappige bevindingen geleid. De kennis over beide sporten blijkt in werkelijkheid toch een beetje tegen te vallen. Zowel de Amerikanen als de Europeanen hebben een paar opvallende opvattingen over elkaars sport.

1.7/5 - (3 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Voetbal & American Football

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *