Een goede veldverlichting op sportvelden, zoals voetbalvelden, is om diverse redenen erg belangrijk. Wat zijn de voordelen en het belang van sportveldverlichting? En waar moet je als voetbalclub op letten als je op zoek bent naar de beste verlichting voor jouw sportvelden? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de voordelen van sportverlichting en hoe je de juiste verlichting kiest voor jouw club!

Een goed verlicht sportveld is een veiliger sportveld

Het belangrijkste aan goede veldverlichting is dat je hiermee de veiligheid op en rond de sportvelden verhoogt. Met name in het najaar en voorjaar kan het tijdens trainingen in de avonduren schemerig of donker zijn. Als het sportveld waar dan op getraind wordt onvoldoende verlicht is, kan dit tot onnodig gevaarlijke situaties leiden. Er kan alleen goed en veilig getraind worden door voetbalteams, als de verlichting rond de velden in orde is.

Ook voor omstanders is verlichting van belang

Tijdens voetbalwedstrijden of trainingen is het belangrijk dat ook toeschouwers de wedstrijd goed kunnen volgen. Met een kwalitatief hoogstaande sportverlichting rond de velden is dit goed mogelijk. Speelt jouw voetbalclub wedstrijden in de late middag of in de avond, dan kun je dus niet om betrouwbare verlichting op je sportvelden heen. Zo kun je ook het voetbalpubliek optimaal mee laten genieten van de match en geef je cameraploegen, mochten die de wedstrijd willen verslaan, de kans om heldere opnames te maken.

Voor sporters is goede verlichting ideaal om optimaal te kunnen spelen

Last but not least is het natuurlijk voor de sporters zelf prettig als ze de bal, hun tegenstander en de goal goed kunnen zien. Wil je het beste uit je voetbalteam kunnen halen en optimaal kunnen presteren, dan is een goed verlicht voetbalveld van cruciaal belang. Ga daarom voor de beste verlichting voor sportvelden die er momenteel beschikbaar is.

Aandachtspunten bij het kopen van sportveldverlichting

Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar de bete verlichting voor jouw sportvelden? Belangrijk is in de eerste plaats dat je kiest voor kwaliteit. De verlichting die je aanschaft, moet altijd werken en mag niet tijdens een training of wedstrijd uitvallen. Ten tweede moet het licht niet te zwak of fel zijn, want je wilt de sporters en toeschouwers niet verblinden. Een derde aandachtspunt is het energieverbruik van de lampen. Kies daarom voor energiezuinige verlichting op je sportvelden en schakel de lichten uit als ze niet nodig zijn!

3.2/5 - (9 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Wat is het belang van goede belichting op voetbalvelden?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *