Als voetballiefhebber zit je bij iedere wedstrijd op het puntje van je stoel televisie te kijken. Maar vaak heb je verschillende pakketten en kanalen nodig om alle wedstrijden te kunnen volgen. Er zijn verschillende divisies, zoals bijvoorbeeld de Eredivisie, de Champions League of de Nations League.

Niet al deze wedstrijden worden op één kanaal uitgezonden. Daardoor heb je verschillende zenderpakketten nodig. Zo kun je onder meer kijken via Ziggo Sport, Viaplay of ESPN. Op deze manier kun je vaak ook internationale voetbalwedstrijden kijken.

Kijken naar internationaal voetbal

Gaat het om de belangrijkste wedstrijden van het Nederlands Elftal of om grote internationale toernooien zoals het Europees Kampioenschap of het Wereldkampioenschap voetbal? Dan kun je meestal bij de publieke zenders zoals de NPO terecht.

Andere internationale wedstrijden worden soms ook uitgezonden door zenders als Veronica. Deze kanalen zitten standaard in het televisiepakket van je aanbieder. Je hoeft daarvoor niets extra te betalen. Maar de meeste wedstrijden zijn alleen te volgen via de betaalde kanalen. Bijvoorbeeld de wedstrijden in de Eredivisie of de buitenlandse competities. In dat geval dien je een betaald abonnement af te nemen.

Welk abonnement je nodig hebt, is afhankelijk van welke voetbalwedstrijden je precies wilt bekijken. Zo zijn er onder meer aanbieders als Ziggo Sport, Viaplay en ESPN. Je hebt dus bijvoorbeeld een Viaplay abonnement nodig om te kunnen genieten van voetbal in de Premier League. Bij sommige aanbieders kun je ook een dagpas bestellen, zodat je geen maandabonnement hoeft af te sluiten.

Voetbal in het zenderpakket

Alleen de belangrijkste voetbalwedstrijden zijn gratis te bekijken in het standaard zenderpakket. Voor alle andere wedstrijden is het noodzakelijk om een voetbal zenderpakket af te sluiten. In deze pakketten zijn niet alleen de wedstrijden zelf opgenomen, maar bijvoorbeeld ook de interviews of samenvattingen.

De prijs kan per aanbieder fors verschillen, maar daarbij is er ook verschil in technische kwaliteit en de kwaliteit van presentatoren en verslaggevers. Bij het afsluiten van een zenderpakket is het goed om van tevoren uit te zoeken welke aanbieder momenteel de rechten voor de gewenste voetbalwedstrijd bezit. De voetbalrechten wisselen namelijk nog wel eens. De Premier League en de Bundesliga werden voorheen uitgezonden door Ziggo, maar zijn nu alleen te bekijken bij Viaplay.

Zenderpakket bestellen

Het is vaak mogelijk om bij glasvezel internet ook meteen een extra zenderpakket mee te bestellen. Ook na het afsluiten van het internetabonnement is het nog mogelijk om televisie bij te bestellen.

Goed om te weten: bij het standaard zenderpakket zijn alleen de publieke en commerciële zenders opgenomen in het pakket. Vaak is het noodzakelijk om nog een extra pakket af te sluiten om bepaalde wedstrijden te kunnen zien. De voetbalrechten worden voor een langere tijd vastgelegd, maar verschuiven nog wel eens. De Premier League is op dit moment ondergebracht bij Viaplay, maar de vraag is wel voor hoe lang nog. Uit berichtgeving blijkt dat Viaplay mogelijk verschillende uitzendrechten gaat verkopen.

Er zijn ook andere aanbieders die een eigen zenderpakket aanbieden via bijvoorbeeld een glasvezel abonnement. Ziggo Sport is ook bij andere providers dan alleen Ziggo af te sluiten. De aanbieder is geliefd vanwege het brede aanbod en de eigen praattafel. Bij Ziggo schuiven regelmatig bekende analisten zoals Ruud Gullit of Marco van Basten aan.

Kijk je liever naar de Bundesliga, naar de Premier League of naar de (internationale) vrouwenvoetbal competities, dan ben je bij Viaplay momenteel het beste af. Daarnaast is ook het Amerikaanse kabeltelevisienetwerk ESPN in Nederland beschikbaar. De presentatoren zijn ook Nederlands, zo vind je hier onder meer Hans Kraaij junior. Bij dit netwerk krijg je 24 uur per dag sportuitzendingen te zien, waaronder alle wedstrijden uit de Eredivisie.

Wil je kijken naar internationaal voetbal uit verschillende competities, dan is het ook mogelijk bij de meeste providers het Eurosport-abonnement af te sluiten.

Canal+ is daarnaast sterk in het uitzenden van buitenlandse competities. Een andere opkomende naam is het nu nog vrij onbekende DAZN, dat rechten heeft voor verschillende Europese competities.

Losse wedstrijden volgen

Wil je graag losse wedstrijden volgen in plaats van een maandelijks abonnement af te sluiten, dan is dat mogelijk bij een aantal providers zoals Odido, KPN en Ziggo. Als je kiest voor ESPN, kun je kiezen voor een dagpas. Je betaalt dan per dag in plaats van per maand.

Handig als je alleen maar een paar wedstrijden wilt bekijken. Let op: een dagpas is naar verhouding echt een stuk duurder dan het afsluiten van een maandabonnement. Dus wil je vaker kijken naar allerlei wedstrijden, dan is een abonnement al snel de beste keuze.

Welk zenderpakket heb ik nodig?

Het is bij het afsluiten van een zenderpakket naast de normale tv-pakketten goed om van tevoren te bekijken wie de voetbalrechten heeft voor het uitzenden van de wedstrijden.

In Nederland zijn Ziggo Sport, ESPN en Viaplay de grootste zenders die worden aangeboden door verschillende telecomproviders. Kies je ervoor om voor alle drie een abonnement af te sluiten, dan zul je nooit meer een wedstrijd missen.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Dit zijn de beste manieren om internationaal voetbal te kijken

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *