Voor de voetballiefhebbers staat er weer een leuke tijd voor de deur. In november van dit jaar gaat het WK van start wat weer veel spannende wedstrijden belooft. Naast de competitie, betekent dit dat er ook weer veel mooie nieuwe voetbalschoenen te zien zullen zijn. Ben jij nog op zoek naar nieuwe voetbalschoenen? In het onderstaande artikel geven wij een overzicht van de 5 populairste modellen van 2022.

1. De Nike Mercurial

De Nike Mercurial voetbalschoenen worden ook wel de snelste voetbalschoenen ter wereld genoemd. Hoewel ze geschikt zijn voor spelers op alle posities, zijn ze voornamelijk voor de sprinters zeer geschikt. Het voornaamste kenmerk van deze schoenen is de anatomische mercurial zoolplaat met noppen en groeven. Deze is uniek in zijn soort en zorgt voor extra veel grip.

Verder heeft deze voetbalschoen een leren bovenwerk met een speciale 3D speed-rib textuur. De wrijving die deze textuur veroorzaakt tussen de schoen en de bal zorgt voor extra controle. En ook het dikke en stevige materiaal zorgt voor veel controle over de bal. Toch zijn de schoenen zeer licht door het gebruik van het ademende Nike Flyknit materiaal. De padding die is aangebracht op de juiste plekken en het gewatteerde voetbed zorgen voor ultiem comfort en bescherming van de voet. Naast innovatief en praktisch, zijn deze schoenen ook nog eens zeer stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende dessins en in verschillende kleuren.

2. De Nike Phantom

Een andere populaire voetbalschoen van Nike is de Phantom. Deze schoenen worden vooral aangeprezen onder spelers die meer precisie en extra nauwkeurigheid willen bereiken. Onder andere de stroeve textuur en de verhoogde patronen over de gehele voet zorgen hiervoor. Daarnaast beschikken de schoenen over kenmerkende veters (die je eigenlijk geen veters kunt noemen) en een fijne instap vanwege de Flyease technologie. Een grappig weetje is dat Nike deze technologie heeft toegepast na een bericht van een 16 jarige voetballer, die moeite had met het strikken van de veters van zijn voetbalschoenen.

De Flyease technologie laat zich kenmerken door de om te vouwen hak die het instappen zeer eenvoudig maakt. Vervolgens kan je de schoenen vastmaken door middel van een wikkelband die op zijn plaats gehouden wordt door kabels. Niet alleen het aantrekken van de schoenen wordt hier mee vergemakkelijkt, maar door de afwezigheid van veters is er ook een groter schotoppervlak.

3. De Adidas Predator

De Adidas Predator voetbalschoenen behoren tot de meest populaire voetbalschoenen ter wereld. Er zijn al verschillende versies uitgebracht en veel bekende voetballers hebben ze al gedragen tijdens competities. In deze schoenen wordt een strak en modern design gecombineerd met de beste technologie.

De voetbalschoenen zijn van lichtgewicht en bieden een uitstekende grip. Dit maakt dat ze vooral onder de snelle en behendige spelers, op iedere positie van het veld, mateloos populair zijn. Daarnaast is de gepatenteerde Predator technologie het grootste voordeel van deze schoenen. De unieke lay-out met randen zorgt voor een goed balgevoel, veel grip en extra veel kracht. Hoewel de Rood met zwarte schoenen uit deze serie veruit het meest bekend zijn, zijn ze verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur en kleurencombinatie.

4. De Adidas Copa

Ook de Adidas Copa voetbalschoenen zijn immens populair. Geïnspireerd op het iconische Copa Mundial model zijn deze voetbalschoenen compleet gerenoveerd. Uniek zijn de strategisch geplaatste groeven in de neus van de schoen, ontworpen om de impact van de bal op te vangen. Het maakt dat je elke bal die je speelt extra goed kan voelen en zeer veel controle hebt.

Hoewel de schoenen bij het grote publiek vooral bekend staan om hun zwart met witte Mundial model, zijn de Adidas Copa schoenen tegenwoordig verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur. En vooral in de metallic uitvoeringen zal je op het veld zeker extra opvallen!

5. Puma Ultra

Het Puma Ultra model mag zeker niet ontbreken in de lijst van de populairste voetbalschoenen van 2022. Ze zijn speciaal ontworpen voor extra snelheid, waar onder andere het innovatieve bovenwerk aan bijdraagt. Daarnaast zorgt ook de Pebax speedunit, geïnspireerd op hardloopschoenen, voor heel veel snelheid. En ook vanwege hun comfort worden deze voetbalschoenen geprezen. Niet voor niets spelen bijvoorbeeld Memphis Depay en Nikita Parris zeer graag op deze schoenen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarvan de Ultra Ultimate de nieuwste is. En ook qua kleuren en design is de keuze zeer ruim.

4/5 - (1 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De vijf populairste voetbalschoenen voor 2022

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *