Na de kwalificatieduels in september zijn meerdere landen weer een stapje dichter bij het EK 2024 in Duitsland. Het thuisland is voorlopig het enige land dat geplaatst is, maar in oktober zullen zich meerdere toplanden bij de Duitsers voegen. Tijdens de laatste interlands in november zal de definitieve beslissing vallen.

Volgens bookmakers van de beste buitenlandse casino’s zijn er op dit moment verschillende kanshebbers voor de EK-titel. In onderstaand overzicht geven we de grootste kanshebbers en de staat waarin het elftal zich momenteel bevindt.

Duitsland

Het thuisland zal tijdens het komende EK zeker één van de grote favorieten zijn, maar momenteel loopt het niet zo lekker bij onze oosterburen. Na de 4-1 nederlaag tegen Japan besloot de voetbalbond zelfs om trainer Flick te ontslaan.

De resultaten vallen de laatste jaren sowieso tegen. Duitsland bereikte niet de volgende ronde op het WK in Qatar en ook op het laatste EK ging het niet geweldig. Als nieuwe trainer wordt Nagelsmann genoemd, lukt het hem wel om weer een winnend team te smeden dat in eigen land de titel op kan eisen?

Engeland

Eén van de grootste favorieten is Engeland, dat de laatste jaren aan een wederopstanding bezig is. Tijdens het laatste WK was de kwartfinale het eindstation, waar Frankrijk te sterk was. Toch wordt het land steeds sterker en zal bondscoach Gareth Southgate de titel eindelijk weer eens naar Engeland willen halen.

In de kwalificatie gaat het voorlopig prima en lijkt Engeland zich eenvoudig te gaan plaatsen voor het eindtoernooi volgend jaar.

Frankrijk

Als vice-wereldkampioen is Frankrijk weer dé te kloppen ploeg in Duitsland komend jaar. De Fransen zitten in een geweldige periode en zullen ook komende zomer weer hoge ogen willen gooien.

In de kwalificatie loopt het voorlopig uitstekend met 15 punten uit 5 duels en nog nul tegendoelpunten.

Spanje

Al een aantal jaar lukt het Spanje maar amper om het hoge niveau te bereiken dat het land in 2008, 2010 en 2012 wist te behalen. De Spanjaarden hunkeren wel weer naar de successen van die tijd.

In de kwalificatie moet het voorlopig verrassend Schotland voor laten gaan. Plaatsing voor het eindtoernooi lijkt echter geen probleem te worden.

Portugal

Altijd een gevaarlijke outsider is Portugal. De Portugezen zijn er altijd bij en gooien ook vaak hoge ogen, zeker op een EK.

In de kwalificatie is het land van Ronaldo voorlopig foutloos en plaatsing wordt dus geen probleem. De vraag is alleen of het land beter is mét Ronaldo of zónder hem. Daar zal de bondscoach komend jaar een belangrijke keuze in moeten maken.

Italie

De laatste Europees kampioen was er op het WK 2022 niet bij. Toch zijn ze wel weer kanshebber, met de nieuwe bondscoach Spalletti.

In de kwalificatie staat Italië echter pas op 7 punten na vier duels. In de komende maanden zal het land in elk geval Oekraïne achter zich moeten houden om plaatsing af te dwingen.

Kroatie

Het land staat niet tussen de grote kanshebbers, maar op basis van de resultaten van de laatste toernooien is dat zeker niet terecht. Op het laatste WK werd Kroatië nog derde en het WK daarvoor zelfs tweede. Op het laatste EK was de achtste finale echter het einde.

In de kwalificatie gaan de Kroaten prima en plaatsing zou geen probleem moeten zijn.

Nederland

Tenslotte het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman. Het elftal kent een lastige periode en de spoeling is vooral op het middenveld en voorin vrij dun.

In de kwalificatie werd afgelopen periode gewonnen van concurrenten Griekenland en Ierland, waardoor plaatsing voor het toernooi weer een stap dichterbij is. Wie weet kan Koeman er in aanloop naar het EK dan alsnog een kampioenswaardig elftal van smeden.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De grootste kanshebbers op de EK-titel komend jaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *