1. Overige

Adv. Eredivisie heeft een slechte prijs/kwaliteitverhouding

Uit een recent onderzoek van GoEuro naar de kosten van het bijwonen van een eerste divisie wedstrijd in 25 verschillende landen is gebleken dat Duitsland het meest aantrekkelijke land is om een wedstrijd te bezoeken. Bij dit onderzoek is er rekening gehouden met factoren als bus-, trein- en luchttransport naar een uitwedstrijd, alsook accomodatie en eten en drinken tijdens de wedstrijd. Bij de prijzen voor eten en drinken is er gebruik gemaakt van the Economist’s Big Max Index en de GoEuro Bier prijzen index.
In een aparte berekening zijn de competities op waarde gerangschikt, gebaseerd op kwaliteit van de voetbalteams. Hierbij is gebruik gemaakt van enkele wereldranglijsten zoals de UEFA, FIFA en databases van derden. Tot slot heeft GoEuro de ranking van de competities afgewogen tegen de reiskosten van een uitwedstrijd om zo vast te stellen welke competities van hoogste waarde zijn.
In het onderzoek kwam naar voren dat Engeland het duurste land is als het gaat om een ticket voor een voetbalwedstrijd. De gemiddelde ticketprijs ligt in Engeland rond de 70 euro. Als je een wedstrijd wilt bezoeken in de Verenigde Staten dan ben je het duurste uit als je kijkt naar de gemiddelde algemene kosten, namelijk 300 euro. Als je een wedstrijd wilt bezoeken in Zuid-Afrika dan ben je het goedkoopste uit met een wedstrijdticket. Je betaalt daar namelijk maar rond de 8 euro voor een wedstrijdticket.
Op de wereldwijde league ranking staat Nederland op de 9de plaats, Spanje staat op nummer 1 in de dit klassement. Maar Spanje is volgens de index niet het meest aantrekkelijke land om een voetbalwedstrijd te bezoeken, dit is namelijk Duitsland. In Duitsland betaal je gemiddeld 31,70 voor een wedstrijdticket en ben je gemiddeld 163 euro kwijt aan algemene kosten. Samen met de wereldwijke league ranking van 2 zorgt dit ervoor dat Duitsland bovenstaan staat in dit klassement. In Spanje ligt de prijs voor een wedstrijd ruim twee keer zo hoog als in Duitsland, namelijk 70 euro. Spanje staat hierdoor op nummer 2 achter Duitsland in het klassement.
De gemiddelde ticketprijs ligt in Nederland een stukje lager, namelijk rond de 40 euro. De gemiddelde algemene kosten voor supporters die een wedstrijd in Nederland komen bezoeken liggen rond de 142 euro. Dit bedrag is vrij gemiddeld te noemen als je de bedragen ziet van andere landen. Uit het onderzoek komt naar voren dat Chili het goedkoopste land is als het gaat om algemene kosten, namelijk 81 euro. Ook betaal je in Chili gemiddeld maar 16 euro voor een wedstrijd ticket.
GoEuro

4/5 - (1 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Adv. Eredivisie heeft een slechte prijs/kwaliteitverhouding

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *