Zes doelpunten en vier assists in drie wedstrijden. Uitstekende statistieken voor de Belgische aanvaller van Jong PSV. Mede vanwege het feit dat de eredivisie in januari maar twee speelrondes kende, is deze keer gekozen voor een speler uit de Keuken Kampioen Divisie.

De 18-jarige rechtsbuiten wist dit seizoen in totaal al twaalf keer het net te vinden en negen assists af te leveren. Dit alles wist hij voor elkaar te krijgen in 22 wedstrijden. Wat zien we terug in zijn spel? En wat zeggen zijn statistieken ten opzichte van andere ex-Jong PSV talenten?

Traptechniek

Naast zijn sprintsnelheid bezit Bakayoko ook over een enorm goede traptechniek. Als moderne rechtsbuiten, een linkspoot aan de rechterkant, wist de Belg in de thuiswedstrijd tegen Almere City tweemaal een assist af te leveren.

johan bakayoko 1
johan bakayoko 2
Afbeelding 1 & 2: Bakayoko weet na een schijnbeweging de bal goed te leggen voor zijn linker, waarna hij een schitterende indraaiende voorzet geeft op Jong PSV-spits Colyn die kan aantekenen voor de 1-0.


Even later, wanneer Jong PSV inmiddels op een 2-1 voorsprong staat, weet hij wederom een indraaiende voorzet te geven die alleen nog maar binnengetikt hoeft te worden. Dit keer uit een zelf verdiende vrije trap, uiteraard opnieuw met het linkerbeen.

johan bakayoko 3
johan bakayoko 4
Afbeelding 3 & 4: De vrije trap van Bakayoko wordt binnengekopt door verdediger Leysen.


Op 14 januari scoorde de 18-jarige rechtsbuiten maar liefst vier keer in de wedstrijd tegen VVV. Alle vier de doelpunten maakte hij met zijn linkerbeen. Eén penalty en drie schoten waarin een actie naar binnen aan vooraf ging (alhoewel de 1-4 wellicht als voorzet was bedoeld).

In de onderstaande situatie weet Bakayoko mede door zijn snelheid en goede schot aan te tekenen voor de 1-4.

johan bakayoko 5
johan bakayoko 6
Afbeelding 5 & 6: Na een ongelukkige trap van VVV-keeper Van Crooij weet Bakayoko de bal mee te nemen en zichzelf binnen enkele seconden in scoringspositie brengen.

Statistieken

De wedstrijdbeelden hebben de kwaliteiten van Bakayoko laten zien, maar is hij rijp voor de Eredivisie? Zijn de debuut in PSV 1 heeft hij nog niet mogen maken. Wel heeft hij op 18-jarige leeftijd al veertig Keuken Kampioen Divisie wedstrijden achter zijn naam. Laten we eens een blik werpen op de statistieken en deze vergelijken met andere ex-Jong PSV aanvallers.

Speler# duels KKD GoalsAssists# minutenBetrokken bij goal per
Bakayoko4013122580103,2
Madueke64146492,8
Gakpo25178185474,2
Vertessen145262389
Malen22133153495,8

We zien in de bovenstaande tabel alle wedstrijden in de KKD van de bovengenoemde spelers. We kunnen zien dat Bakayoko van de bovenstaande spelers veruit de meeste wedstrijden voor Jong PSV heeft gespeeld. Daarnaast heeft de Belg ook het meeste aantal minuten nodig om betrokken te zijn bij een doelpunt of assist. 

Toch zien we ook dat de stap van Jong PSV naar PSV 1 snel kan gaan, bijvoorbeeld bij Madueke en Vertessen. Op basis van de doelpunten kan de Belg nog stappen zetten. Toptalenten Gakpo en Malen hebben in de bovenstaande statistieken gemiddeld vaker gescoord. 

Malen had dan wel minder minuten nodig voor doelpunten, maar veel assists op zijn naam heeft hij niet. De afwisseling tussen doelpunten en assists zien we bij Bakayoko wel terug. Goede statistieken en daarbij heeft Bakayoko deze week zijn debuut mogen maken in het bekerduel tegen NAC. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat hij een rol kan gaan spelen in de A-selectie van PSV.

5/5 - (2 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Speler van de maand januari – Johan Bakayoko

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *