Wanneer het onderwerp voetbalreizen op tafel valt, noteer je verschillende mogelijkheden. Maar voor welke bestemming moet je kiezen? We laten in deze blog 5 clubs zien als optie voor een ervaring waar je nog lang over zal praten.

Union Berlin

Soms hebben we geluk als voetballiefhebbers, het stadion van Uion Berlin, Stadion An der alten Försterei is namelijk een pareltje. Dat komt door de verhalen over de saamhorigheid in de DDR, de fans die het stadion vormgaven op vrijwillige basis en de drie staantribunes waarop duizenden supporters de gehele wedstrijd naar elkaar toe zingen. Bovendien zijn de Schlosserjungs gevestigd in Köpenick, een stadsdeel waar de architectuur je een voorproefje geeft op de uniekheid van deze kans voor een trip naar Oost-Berlijn.

Liverpool

Eigenlijk zou iedere voetbalfan in zijn of haar leven een wedstrijd van The Reds moeten bijwonen. De sfeer op een wedstrijddag is ongekend, dankzij de herinneringen buiten Anfield aan zowel succesvolle als betreurende tijden, het gezang van The Kop en de eendracht als de klanken van You’ll Never Walk Alone uit de speakers klinken. Tevens staat Liverpool symbool voor de Britse voetbalcultuur waarin je als gast je constant vermaakt. Tot slot reis je zo af naar de stad van The Beatles door te zoeken in een zoekmachine op: voetbalreizen naar Liverpool.

Olympique Marseille

De vergelijkingen met Feyenoord zijn talrijk. Olympique Marseille speelt ook al jaren in Stade Vélodrome, verbouwde hun thuishaven vanwege slijtage en kent een grote en trouwe achterban door heel Frankrijk heen. Daarnaast zijn er twee groeperingen die achter de doelen de clubliefde vertolken voor het elftal die de stad met zich meedraagt. Met andere woorden: het kan spoken in Marseille en dat zorgt ervoor dat tegenstanders steeds hopen op het eindsignaal, terwijl jij geen genoeg krijgt van het samenspel van duizenden toeschouwers.

Sporting Lissabon

De Portugese voetbalcompetitie valt een beetje weg bij de populaire plaatsen zoals Madrid en Barcelona. En dat is onterecht volgens ons. Portugal telt immers uiteenlopende gelegenheden om een heerlijke voetbalavond te beleven, denk hierbij aan de ploegen Braga, Porto en Benfica. We adviseren je om een ticket aan te schaffen voor een match in het Estádio José Alvalade. Het genieten begint al als je uit de metro loopt bij de groene voetbaltempel dankzij de vriendelijke locals die graag van je horen waar je vandaan komt om daarna je te complimenteren met je beslissing voor hun club. De reden daarvoor merk je meteen nadat je de toegangspoort passeert, de mensen vormen een geheel van passie om de overwinning binnen te slepen en ze nemen je daarin mee.

Napoli

We wijzen je evenzeer op Napoli, de plek waar Diego Maradona nog altijd de keizer is en de plaatselijke bevolking de trappen van Stadio San Paolo betreedt om een storm aan geluid te produceren. Een passend voorbeeld is hiervan zijn een reeks aan antwoorden op de voorzet van de stadionspeaker nadat de spits Gonzalo Higuaín scoorde. Wanneer je meer beelden opspeurt over het sentiment in Zuid-Italië denk je continu: daar ga ik binnenkort heen.

HSV

We sluiten af met een gevallen grootmacht die je meeneemt in krachtige emoties gedurende een thuiswedstrijd omdat het Volksparkstadion haast altijd is uitverkocht. Anders gezegd: HSV verliest nooit zijn aanzien doordat de toeschouwersaantallen de meeste Champions League deelnemers overtreffen.

Welke club betrek je in je volgende reisplannen?

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De 6 beste voetbaltrips in Europa

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *