1. WK 2014

Het Tussen de linies WK-team

Met een verrassende derde plaats voor Nederland en Duitsland als kersvers wereldkampioen is het mogelijk de balans van het afgelopen WK op te maken. Welke spelers waren beslissend? Welke voetballers leidden hun team naar successen? En welke coach bleek over ‘een gouden pik’ te beschikken? Kortom: welke voetballers vormen het beste elftal van het WK 2014?

Doelman

Duitser Manuel Neuer is de keeper van het Tussen de linies-dreamteam. Met enkele belangrijke reddingen zorgde Neuer er persoonlijk voor dat de formatie van Joachim Löw in de kwartfinale tegen Frankrijk zijn 1-0 voorsprong behield en met 4 clean sheets hield hij van alle keepers die actief waren op het WK het vaakst zijn goal schoon. Mede dankzij zijn uitstekende voetballende kwaliteiten was het voor Duitsland mogelijk op het WK aanvallend voetbal te spelen en daarmee Brazilië te declasseren. Zo’n keeper willen we hebben!

Defensie

Hoewel Philip Lahm, landgenoot van Neuer, het wereldkampioenschap begon als verdedigende middenvelder, besloot bondscoach Löw zijn aanvoerder in het duel met de VS op de rechtsachterpositie te posteren. Deze wissel pakte goed uit en de Duitsers bereikten glansrijk de finale. Met zijn opbouwende kwaliteiten gaat hij de opbouw van ons team verzorgen.
Lahm wordt in de defensie ondersteund door Ron Vlaar en Ezequiel Garay. Als centrumverdediger van Nederland ontpopte Vlaar zich gedurende het WK tot verdedigingsleider. In de wedstrijd tegen Argentinië schakelde de aanvoerder van Aston Villa Lionel Messi glansrijk uit. Ook in de overige duels presteerde Vlaar uitstekend en won hij liefst 93% van zijn kopduels. Het meeste van alle verdedigers die op het WK actief waren. Ezequiel Garay zal de positie naast Ron Vlaar invullen. Naast zijn uitstekende verdedigende kwaliteiten bleek Garay op het WK ook opbouwend erg sterk. Liefst 94% van zijn verstuurde passes kwam aan. Klasse!

Middenveld

Op het middenveld is er plek ingeruimd voor twee Colombianen. Juan Cuadrado vormde met zijn uitstekende acties een constante dreiging voor zijn tegenstanders. Bovendien liet Cuadrado zien een echte teamspeler te zijn: in vijf duels leverde hij liefst vier assists. De tweede Colombiaan in ons Tussen de linies-dreamteam is James Rodriguez. ‘Chames, Gammes of James’ werd met zes doelpunten topscorers van het wereldkampioenschap. Naast zijn goals leverde de aanvallende middenvelder van AS Monaco ook twee assists. Hiermee was hij bij liefst acht van de twaalf door Colombia gemaakte doelpunten betrokken.

‘Mascherano scheurde zijn anus bij het blokken van een schot. Een speler die alles over heeft voor de overwinning zien wij graag.’

Duitser Toni Kroos en Argentijn Javier Mascherano vormen de as van het team van het toernooi. Van alle middenvelders die op het WK actief waren blokte Mascherano het meeste aantal schoten. Bij een van deze acties, namelijk het blokken van een schot van Arjen Robben, scheurde Mascherano zijn anus. Een speler die alles over heeft voor de overwinning zien wij graag.
Creatieve middenvelder Toni Kroos zal als spil tussen de verdediging en de aanval gaan fungeren. Deze rol is Kroos bij Duitsland immers al gewend. Met liefst 537 aangekomen passes bereikte hij van alle WK-middenvelders het vaakst een ploeggenoot. Met twee goals en vier assists staat Kroos ook zijn mannetje voor het vijandelijke doel. Prima.

Aanval

Net zoals bij Argentinië zal Lionel Messi de belangrijkste speler van het elftal zijn. De aanvaller van La Albiceleste leidde zijn formatie eigenhandig langs Bosnië, Iran en Nigeria. In de knock-outfase ging het wat minder met Messi, maar met 6,5 succesvolle dribbels en 3,5 sleutelpasses zien wij de vlo graag in onze aanval.
Messi zal aanvallers Arjen Robben en Thomas Müller van steekpasses moeten voorzien. Robben ontpopte zich gedurend het wereldkampioenschap tot eigenlijke aanvoerder van het Nederlands elftal en werd liefst drie keer uitgeroepen tot man of the match. De rechtsvoor van Bayern München wist in Brazilië drie keer te scoren en was bijne ieder duel de gevaarlijkste man aan Nederlandse kant. Ook Thomas Müller heeft met zijn prima spel een plek in het dreamteam van het wereldkampioenschap verdiend. Net als in 2010 werd Muller topscorer van Duitsland en was hij belangrijke schakel in het team van onze oosterburen. Ook in dit elftal zal Müller zijn doelpuntjes mee gaan pikken.

Bondscoach

Louis van Gaal mag het beste elftal van het wereldkampioenschap proberen naar successen te leiden. Met zijn uitstekende hand van wisselen was hij er hoofdverantwoordelijk voor dat Nederland niet al in de groepsfase, maar pas in de halve finale van het WK strandde. Vooral het inbrengen van Tim Krul bleek een meesterzet. Wellicht heeft de oefenmeester daadwerkelijk een ‘gouden pik’.
WK-elftalDe afbeelding is gemaakt door Bastiaan, waarvoor dank.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Het Tussen de linies WK-team

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *