De Eredivisie is inmiddels ruim over de helft en de spanning bovenin is om te snijden. Feyenoord, AZ, Ajax, PSV en FC Twente maken allemaal nog kans om aan het einde van het seizoen met de titel te staan. Wie zal er uiteindelijk aan het langste eind trekken en de schaal omhoog mogen houden in mei?

We lopen in dit artikel de vijf kanshebbers door en bekijken hoe ze ervoor staan en welk programma ze nog voor de boeg hebben. De volgorde is gebaseerd op het moment van schrijven van dit bericht. Wie zal er volgens de goksites Nederland de beste papieren hebben om de titel te pakken?

Feyenoord

De koploper op dit moment is Feyenoord en volgens de bookmakers maken zij ook nog de grootste kans om de titel te pakken. De laatste weken heeft de Rotterdamse club een lastig programma, maar daarna volgt een serie met op papier eenvoudigere duels. Mede daarom is de club dé favoriet voor de titel.

Trainer Arne Slot heeft de boel aardig op orde en ziet tot nu toe maar weinig spelers afhaken met blessures. Als Feyenoord dit vol weet te houden dan kunnen zij zomaar de nieuwe kampioen van Nederland worden en de lucratieve Champions League in gaan komend seizoen.

AZ

Op moment van schrijven staat AZ op de derde plek. De ploeg van Pascal Jansen kent niet eens een geweldig seizoen, maar staat er mede door het mindere seizoen van de concurrentie nog keurig tussen. De vraag is of AZ dit vol weet te houden, want met de nodige blessures is de spoeling met name achterin vrij dun. Ze zijn volgens de betting-sites dan ook zeker niet de favoriet voor de titel in de competitie.

Ajax

Nummer twee Ajax kende een dramatische periode vlak voor het WK en direct na de winterstop. De Amsterdammers wonnen zeven duels op rij niet en dat kostte trainer Alfred Schreuder uiteindelijk de kop. Met zijn vervanger Heitinga heeft Ajax weer enkele duels gewonnen en doordat ook de concurrentie geen vlekkeloos seizoen kent doen de Amsterdammers gewoon nog volop mee in de titelstrijd. De laatste vijf duels van Ajax dit seizoen zijn zeer pittig, dus de club zal dan in topvorm moeten zijn of al een aardige buffer hebben opgebouwd.

PSV

Net als Ajax kent PSV een voor hun doen zeer matig seizoen. De club heeft nu al meer verliespunten dan vorig seizoen na 34 wedstrijden. Toch staat ook PSV er nog kort op en kan de club van trainer Ruud van Nistelrooij zomaar weer kampioen worden.

Met Van Aanholt en Hazard werden twee gerichte versterkingen gehuurd, maar de club zag wel sterspeler Gakpo en toptalent Madueke verkocht worden aan Engelse topclubs. Zijn zij te vervangen en kan PSV alsnog een gooi doen naar de titel?

FC Twente

De laatste kanshebber is FC Twente, al staan zij wel al op negen punten van Feyenoord op het moment van schrijven. Zij zijn dan ook zeker niet de grootste kanshebber. De wonderen zijn de wereld echter nog niet uit, en als de ploeg van Ron Jans gewoon z’n wedstrijden blijft winnen kunnen zij zomaar eens de lachende vijfde zijn. Twente is als enige niet actief in Europa, misschien kan ze dat nog een beetje helpen.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De spanning in de Eredivisie is om te snijden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *