Iedereen heeft er weleens van gedroom om een miljoenenjackpot. Maar word je daar wel echt gelukkig van? Lees meer daarover in dit artikel.

Geschiedenis van winnaars. Wat weten we over mensen die een jackpot hebben gewonnen?

Voor de meeste mensen is een miljoenenjackpot meer dan genoeg geld, om hun hele leven te veranderen. Maar wat gebeurt er met mensen nadat ze een grote jackpot hebben gewonnen? Of heb je er zelf weleens over nagedacht wat je zou doen, als je morgen de jackpot won op een online slotmachine zoals Book of Ra? Dit is een hele goede game die regelmatig groot uitbetaald. Het is daarom zeker de moeite waard, om het een keer uit te proberen.  

In het vervolg van dit artikel kun je meer lezen over de verhalen van mensen die een miljoenenjackpot hebben gewonnen. We hebben verschillende verhalen gekozen, om een duidelijk beeld te schetsen over wat er gebeurt, wanneer iemand een jackpot wint. 

Winnaars uit Nederland

De grootste prijzen in Nederland vallen uit de Staatsloterij. Zeker tijdens de eindejaarstrekking is de prijzenpot elk jaar rond de € 70 miljoen met een hoofdprijs van maar liefst € 30 miljoen. Maar wat doen de meeste Nederlanders, wanneer ze zo’n prijs hebben gewonnen. Het is gebleken dat niet iedereen even blij is, wanneer ze een grote jackpot winnen. Sommige maken erg zorgen over wat ze met al dat geld moeten doen. Hier zijn een aantal verhalen wat Nederlanders met hun winst hebben gedaan: 

Jong gezin wint 15 miljoen euro in Enschede

Tijdens de oudejaarswisseling is er maar liefst 15 miljoen euro gewonnen door een jong gezin in Enschede. De familie sprong een gat in de lucht toen ze zagen dat ze de winnende lot in handen hadden. Eén van de gezinsleden is opgegroeid op Pathmos, een klein eiland in Griekenland. Hij noemde zijn overwinning “onvoorstelbaar”. De winnaars werden opgebeld door de vader, met het ongelofelijke bericht dat ze 15 miljoen euro hadden gewonnen bij de Staatsloterij. Het ziet ernaar uit dat de toekomst van dit jonge gezin in goede handen zit. 

Rotterdammer pakt 18 miljoen met jackpot

In januari 2017, heeft een Rotterdammer 18 miljoen euro weten te winnen met de Eurojackpot. Aangezien deze prijs niet is aangesloten bij de Staatsloterij, moest hij er nog 29% belasting over betalen. Maar de winnaar wil er niet te veel over klagen. Bovendien is dit de tweede keer dat er zo’n grote prijs bij dezelfde winkel is gevallen. Een paar maanden hiervoor won Pieter Driessen 76 miljoen euro met bij dezelfde winkel. Maar hij was te laat met het verzilveren van zijn lot. Hij is al dat geld misgelopen. Wat een pechvogel.

Ongelukkige winnaars

Niet elke winnaar van een miljoenenprijs leeft een gelukkig leven. Er zijn voldoende verhalen van mensen die heel snel al hun geld hebben verloren of die gewoonweg niet gelukkig werden door veel geld te hebben. Iedereen is constant bezig om zijn leven te verbeteren, door bijvoorbeeld te studeren voor een betere baan of hard te werken voor een promotie. Daarnaast geeft een leven zonder strijd, geen voldoening. Hier is een pechvogel die niet niet gelukkig werd na het winnen van een miljoenenjackpot.

Van winnaar naar crimineel

James Hayes was een beveiliger, toen hij 19 miljoen dollar won tijdens het spelen van California SuperLotto. Maar hij raakte snel op het verkeerde pad terecht. Zijn ex-vrouw stal de helft zijn geld en hij raakte verslaafd aan heroïne. Blijkbaar gaf hij elke week duizenden dollars uit aan drugs. Volgens de politie begon hij banken te overvallen om zijn luxe leven boven water te houden. In 2018, belande hij in het gevangenis voor 33 maanden. Hij stond bekend bij de FBI-agenten als PT Cruiser Bandit, door de auto die hij reed en zijn grijze haar.

Conclusie

Voor veel mensen is het winnen van veel geld een positieve ervaring aan het begin. Opeens kun je alles kopen en doen wat je altijd al wilde. Maar je moet de nodige voorzorgsmaatregelen nemen, om het een positieve ervaring te houden. Wanneer geld niet is verdiend door hard werken, kan het leiden tot ongeluk. Het is namelijk een cadeautje dat uit de lucht is komen vallen. 

Je kunt bijvoorbeeld je passie verliezen voor je werk en niet meer weten wat je moet doen. Uiteindelijk moet het gewonnen geld je leven meer comfortabel maken. Het is daarom belangrijk om de nodige stappen hiervoor te nemen, zoals investeren, beleggen en zoeken naar een passie. 

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Wat gebeurt er met de winnaars van een miljoenenjackpot?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *