1. Spelers

Wat is het grootste verschil tussen topscorers Berghuis en Dessers?

Steven Berghuis wist dit seizoen al vijftien keer te scoren voor Feyenoord en is daarmee topscorer van de Eredivisie. Samen met Cyriel Dessers van Heracles Almelo strijdt om de topscorerstitel. Maar wie heeft een belangrijker aandeel in het spel van zijn ploeg.

SpelerWedstrijdenDoelpuntenSpeelminuten
Berghuis24152.107
Dessers26152.310

Zoals je kunt zien had Berghuis twee wedstrijden minder nodig om tot 15 doelpunten in de Eredivisie te komen. Dessers werd dit seizoen slechts één keer gewisseld. Tegen het Feyenoord van Berghuis werd hij na 62 minuten vervangen. De aanvaller zelf werd ook één keer gewisseld, in de Klassieker tegen Ajax. De Rotterdammers hebben nog een wedstrijd tegoed.

Wat is het scoringspercentage van de topscorers?

Beide spelers zijn niet helemaal te vergelijken, aangezien Berghuis een buitenspeler is, terwijl Dessers in de spits speelt. Als we kijken naar het aantal minuten, dat beide heren hebben, heeft Berghuis een beter gemiddelde.

SpelerDoelpunten per 90 min.Minuten per doelpunt
Berghuis0,63140
Dessers0,58154

De 28-jarige aanvaller, die eerder voor onder meer FC Twente en AZ speelde, scoort gemiddeld één doelpunt per 140 minuten. Dessers heeft gemiddeld 14 minuten meer nodig om tot een doelpunt te komen. De international van Nigeria scoort gemiddeld 0,58 doelpunten per 90 minuten, terwijl Berghuis 0,63 doelpunten per 90 minuten scoort.

In totaal maakte de rechtsbuiten dit seizoen 22 doelpunten en gaf hij 11 assists. Gemiddeld heeft Berghuis 63 minuten nodig om betrokken te zijn bij een doelpunt. Dessers heeft langer nodig. Hij heeft 107 minuten nodig om betrokken te zijn bij een doelpunt.

Als we kijken naar de concurrenten van beide spelers, zien we dat alleen Malen een beter gemiddelde heeft. De international van het Nederlands Elftal raakte echter al na 14 wedstrijden geblesseerd. Terwijl ook Promes een hoger gemiddelde heeft. Promes moest ook meerdere wedstrijden missen door een blessure.

SpelerWedstrijdenDoelpuntenDoelpunten per 90 min.Minuten per doelpuntSpeelminuten
Malen14110,791081.188
Promes20120,601241.489

Hoeveel schoten losten ze dit seizoen al af?

Berghuis schoot dit seizoen maar liefst 71 keer, waarvan er 44 op het doel werden gelost. 62% van zijn schoten ging op het doel van de tegenstander. Zijn concurrent is gelijkwaardig aan hem. Dessers schoot dit seizoen 68 keer, waarvan er 45 op het doel van de tegenstander ging. Dessers heeft een percentage van 66,2% voor schoten op doel.

Hebben Berghuis en Dessers ook oog voor medespelers?

Als we kijken naar de statistieken van de eerstgenoemde zien we dat hij dit seizoen zeker oog heeft voor zijn teamgenoten bij Feyenoord. De aanvaller gaf al zeven assists. Daarnaast is hij gemiddeld goed voor 2,6 keypasses per 90 minuten.

Dessers gaf dit seizoen vijf assists, maar vooral op het gebied qua keypasses is hij minder belangrijk voor zijn ploeg. De Belgische Nigeriaan geeft gemiddeld één keypass per wedstrijd. Over het hele seizoen heeft Dessers de helft minder aan keypasses.

SpelerAssistsKeypasses per 90 min.Keypasses
Berghuis72,662,4
Dessers51,231

Berghuis scoort overduidelijk beter op het gebied van passnauwkeurigheid

Als we kijken naar beide spelers, is te zien dat Dessers minder nauwkeurig is. De aanvaller ziet slechts 70% van zijn passes aankomen bij zijn tegenstander, terwijl slechts 64% van zijn passes op de helft van de tegenstander aankomen.

SpelerAantal passesAantal succesvolle passesPassnauwkeurigheid in %
Berghuis1190100681%
Dessers52937170%

Berghuis presteert op dat gebied veel beter. De rechtsbuiten heeft een passnauwkeurigheid van 81%, terwijl hij ook op de helft van de tegenstander veel nauwkeuriger is. 69% van zijn passes komen aan bij teamgenoten.

Conclusie

Als we kijken naar het aanvallende perspectief zien we dat Dessers niet veel onder doet voor Berghuis. De spits van Heracles lost veel schoten af en ziet ze ook vaak op doel af gaan en dat geldt ook voor Berghuis.

Echter heeft de international van Nigeria moeite met zijn passing. De spits van de Almeloërs presteert op dat gebied een stuk minder dan zijn concurrent van Feyenoord.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Wat is het grootste verschil tussen topscorers Berghuis en Dessers?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *