1. Spelers

Kritiek op Aitor terecht, slechts 12% van zijn voorzetten kwamen aan

Aitor Cantalapiedra was dit seizoen aardig op dreef bij FC Twente. Er was veel kritiek op de Spaanse aanvaller vanwege zijn gedrag bij de Tukkers, maar qua statistieken presteert hij boven gemiddeld. Momenteel is hij op de weg terug van een zware voetblessure.

Goals Schoten Schoten op doel Assists Keypasses Gespeelde minuten
10 46 25 4 34 1.824

Als we kijken naar de aanvallende statistieken dit seizoen zien we dat hij vaak spelers in schietpositie brengt. Echter van de 34 keer dat hij een pass op een schotkans gaf, werd er slechts 4 maal iets gedaan met zijn actie.

Als we kijken naar zijn eigen schoten, kan dat ook nog wel beter. De Spaanse aanvaller schoot maar liefst 25 maal op het doel van de tegenstander, terwijl hij ook nog 21 keer over of naast schoot. Van deze schoten wist hij tien keer te scoren, waarvan vier penalty’s. Velddoelpunten scoorde hij er dus nog maar zes.

Hoe zijn de dribbels van Cantalapiedra?
Uit de cijfers blijkt dat de aanvaller dat niet echt onder de knie heeft. Hij voert vaak een dribbel uit, maar slechts in 47% van zijn dribbels is dit succesvol. Als we dat vergelijken met andere aanvallers van FC Twente zien we dat dit heel erg laag is.

Speler Aantal dribbels Succesvolle dribbels Succesvolle dribbels %
Cantalapiedra 73 34 47%
Zekhnini 34 20 59%
Lang 33 22 67%
Menig 21 14 67%
Vuckic 29 16 55%

Wat dus vooral opvalt, is het feit dat Aitor het laagste percentage succesvolle dribbels heeft. Hij voerde wel veruit de meeste dribbels uit, maar nog niet eens de helft van zijn dribbels waren succesvol.

Is het passen van de Spaanse aanvaller beter?
Uit de statistieken kunnen we wel concluderen dat dit niet per definitie het geval is. De aanvaller heeft over het algemeen (77%) nog wel een goede passnauwkeurigheid, maar als we kijken naar zijn passing op de helft van de tegenstander valt dit heel erg tegen. Slechts 60% van zijn passen op de helft van de tegenstander komen succesvol aan.

Ook één van de belangrijkste aspecten van een buitenspeler zijn niet in het voordeel van Cantalapiedra. Hij gaf 41 voorzetten, waarvan er slechts 5 aan. Een dramatisch aantal voor een rechtervleugelspeler, een redding voor hem is dat hij dus wel vaak naar binnenkomt om te schieten.

Aantal passes Succesvolle passes Voorzetten Succesvolle voorzetten in %
673 543 41 12%
Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Kritiek op Aitor terecht, slechts 12% van zijn voorzetten kwamen aan

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *