1. Overige

Kieran Trippier beboet voor vermeend overtreden van gokregels

De Engelse international Kieran Trippier is beboet door de Engelse Football Association voor het overtreden van diverse regels op het gebied van gokken in juli 2019, dezelfde maand dat hij van Tottenham Hotspur overstapte naar Atletico Madrid.
Het gokken in online goksites is voor voetballers strikt verboden en sancties kunnen oplopen tot in de tienduizenden euro’s. Deze regels zijn opgesteld om de integriteit van de sport te bewaken.
De 29-jarige verdediger was een van de beste spelers van het Engelse team dat de halve finales van het WK bereikte in 2018 en was onderdeel van Tottenham Hotspur dat vorig seizoen de finale van de Champions League verloor.
Tottenham Hotspur heeft al geruime tijd een samenwerking met William Hill, welke in het verleden awards heeft worden beste casino online, Fun88 en 1x2bet. Sponsoring en samenwerkingen met sportwedkantoren komen in Engeland regelmatig voor.
Dit leverde de Engelsman een transfer van 25 miljoen euro op naar het Spaanse Atletico Madrid.
Trippier heeft tot 18 mei de tijd om te reageren op de FA.
‘Kieran Trippier is beboet voor wangedrag omtrent het overtreden van een aantal FA regels op het gebied van gokken op sportwedstrijden’ vertelde de FA in een statement.
Trippier verteld in een statement dat hij volledig zou meewerken aan het onderzoek van de FA. “Ik heb afgelopen maanden vrijwillig meegewerkt aan het FA-onderzoek en zal dat ook blijven doen”
Daarnaast wil hij duidelijk maken dat in de gehele tijd dat hij een professionele voetballer is geweest nooit voetbal gerelateerd gok activiteiten heeft ondernomen en nooit financieel geprofiteerd heeft van andere activiteiten op het gebied van gokken of het afsluiten van sportweddenschappen.
Atletico heeft daarnaast ook laten weten dat de Spaanse topploeg ervan uit ging dat Trippier vrijgesproken zou worden.
“De speler heeft ons laten weten dat hij niet bezorgd is omdat hij niks verkeerds gedaan heeft” vertelde een vertegenwoordiger van de Spaanse club.
Verder vertellen ze dat Trippier volledig zal meewerken om dit op te lossen. Hij weet zeker dat alles opgelost zal worden.
Trippier zou een lange schorsing kunnen krijgen als hij schuldig wordt bevonden.
In maart heeft de voormalige Liverpool spits Daniel Sturridge een wereldwijde schorsing van vier maanden gekregen voor het geven van gevoelige informatie over zijn transfer, waar familieleden vervolgens een weddenschap op hadden geplaatst.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Kieran Trippier beboet voor vermeend overtreden van gokregels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *