Waarschijnlijk ken je het wel: de pannakooi. Voor degenen die onbekend zijn met het fenomeen: panna is een variant van voetbal met de nadruk op de techniek. Je speelt de bal door het poortje van je tegenstander en je scoort. Steeds vaker zie je dat bekende voetballers de pannakooi induiken. Zo had bijvoorbeeld de wereldbekende Soufiane Touzani een eigen televisieprogramma waarmee hij bekende voetballers zoals; Berghuis, Promes, Kluivert en Ziyech meenam in een pannakooi. Ook nam hij vele ex-profvoetballers mee die hun voetbal- en levensverhalen daar vertelden.

Techniek en skills

Het spelen in een pannakooi komt oorspronkelijk uit Suriname en is in Nederland heel populair geworden. Er worden korte partijtjes gespeeld van ongeveer 3 minuten waarbij techniek en skills de basis zijn bij het spel. Bij een partijtje in de pannakooi draait het ook om winst en verlies, maar is wel veel technischer dan normaal veldvoetbal. Daarom worden er ook veel trucjes in een pannakooi toegepast.

Ook populair onder jongeren

Vroeger moesten veel jongeren op de straat voetballen. Ze gingen wedstrijdjes onder elkaar spelen zonder speelveld of maakten denkbeeldig doelen van jassen of schoenen. Tegenwoordig is het voor de jeugd veel makkelijker om op een veilig afgezet terrein tegen elkaar te voetballen. Steeds meer gemeenten hebben een veilige voetbalkooi laten bouwen in een van de vele woonwijken. De bal zorgt voor één gezamenlijke liefde: voetbal. En wat is er nou mooier dan deze passie te combineren met een stukje beweging. De meeste ouders zien hun kinderen liever buiten bewegen dan achter de Playstation of Xbox zitten. Om deze reden hebben pannakooien naast een maatschappelijke functie ook nog andere positieve effecten.

Een pannakooi in jouw buurt

Ben je op zoek naar een pannakooi voor in jouw buurt? IJslander maakt transparante pannakooien voor iedere locatie. Zichtlijnen blijven open geluidsabsorberende kabels behoren ook tot de mogelijkheden van een panna voetbalkooi. Creëer een ontmoetingsplek in de wijk en nodig buurtbewoners uit om een potje 1-tegen-1 te voetballen of te ‘poorten’ met meerdere spelers. De voetbalkooien van IJslander zijn leverbaar in elke standaard RAL-kleur.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Pannakooi voetbal steeds populairder bij professionele voetballers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *