1. WK 2018

WK 2018: De vijf topfavorieten voor de Gouden Schoen

In de aanloop naar het WK vliegen de voorspellingen je om de oren. En natuurlijk kan Tussen de Linies dan niet achterblijven. Eén van de zaken waarvoor wij in onze glazen bol (of bal) kijken, is het topscorersklassement. Wie jaagt de ene bal na de andere in het net en neemt de Gouden Schoen van het WK 2018 mee naar huis?
Als je de geschiedenis induikt, zie je in welk prestigieus rijtje de topscorer van het WK terechtkomt.
Vier jaar geleden verdiende de Colombiaan James Rodriguez een transfer naar Real Madrid met zijn zes goals in Brazilië.
In 2010 was ‘onze’ Wesley Sneijder nog één van de winnaars, samen met de Duitser Thomas Müller, Spanjaard David Villa en Uruguayaan Diego Forlán.
Verder wonen grootheden als Ronaldo (Brazilië), Gerd Müller (Duitsland), Eusebio (Portugal), Garrincha (Brazilië) en Just Fontaine (Frankrijk; recordhouder met dertien goals op het WK van 1958).
Wij zetten de kanshebbers voor de Gouden WK-schoen van 2018 voor je op een rijtje. We hebben één restrictie: per deelnemend land kiezen we maximaal één speler.
En de spelers staan in willekeurige volgorde.

1. Antoine Griezmann (Frankrijk)

Op het EK van twee jaar geleden werd de Atletico Madrid-aanvaller (die al tijden nadrukkelijk in verband wordt gebracht met FC Barcelona) al topscorer van het toernooi met zes goals.
De vraag is: kan hij het op een mondiaal toernooi ook?
De 27-jarige Fransman is bij zijn club de afgelopen twee seizoenen in elk geval lekker doorgegaan met scoren. En de ploeg waar hij deel van uitmaakt, is zo mogelijk nóg sterker dan voorheen.
In de poule treft Frankrijk het wisselvallige Denemarken, het matige Australië en het lastige Peru. Genoeg mogelijkheden voor Griezmann om alvast wat goaltjes mee te pakken.
Aangezien de Franse ploeg favoriet is voor de titel, is de kans zeer groot dat er nog een paar wedstrijden volgen waarin de aanvaller zijn ‘torinstinct’ kan tonen.

2. Neymar (Brazilië)

In 2014 was de schok groot, toen Neymar geblesseerd uitviel op het WK. Daarop volgde de historische vernedering tegen Duitsland en was het toernooi afgelopen voor het gastland.
Dit jaar krijgt de – momenteel wederom fysiek gekwetste – superster opnieuw de kans om zijn land naar eeuwige roem te schieten. En als een prijskaartje van 222 miljoen euro je niet beïnvloedt, kan je de druk op een WK ook wel aan.
Neymar kan in de poulefase direct losgaan.
Met zijn land treft hij Zwitserland, Costa Rica en Servië. Geen landen met verdedigers waar de Braziliaanse baltovenaar van wakker zal liggen.
En net als Frankrijk is Brazilië titelfavoriet, dus ook hij krijgt genoeg wedstrijden. Al moet Neymar deze keer dan wel heel blijven.

3. Timo Werner (Duitsland)

Velen zullen bij van de Duitse ploeg Thomas Müller noemen als potentiële topscorer.
Geen heel gekke keuze, maar wij zetten ons geld toch op de nieuwe spits: Timo Werner.
Slechts dertien interlands speelde de RB Leipzig-aanvaller, maar daarin scoorde hij al zeven keer, onder meer tegen Frankrijk en pouletegenstander Mexico.
Werner en zijn Duitse makkers lijken een ideale match.
Met zijn ploeg treft Werner behalve Mexico de zwakke broeders uit Zuid-Korea en Zweden. Zonder al te veel moeite zullen de Duitsers de halve finale halen, zeker als die dekselse Werner het op zijn heupen krijgt.

4. Lionel Messi (Argentinië)

Moeten we dit nog toelichten?
De teller van de 30-jarige Argentijn gaat binnenkort (in clubverband) de 600 goals aantikken, onder andere dankzij de monsterscores in de seizoenen 2011-12 (73 goals) en 2012-13 (60 goals).
In het nationale team staat Messi momenteel op 64 goals.
De ogen van de gehele natie zullen gericht zijn op de tovenaar uit Rosario. Dit moet eindelijk het jaar worden dat Messi definitief alle discussies tot een einde brengt door de wereldtitel binnen te halen.
En als hij dat doet als topscorer, staat hij bij velen (eindelijk) boven de eeuwige Diego Maradona.

5. Sadio Mané (Senegal)

Wat hebben we dit seizoen toch genoten van Sadio Mané, die samen met zijn voetbalmaatjes Roberto Firmino en Mohamed Salah de doelpunten aaneen reeg bij Liverpool, en zelfs de Champions League-finale haalde.
Nu mag hij debuteren op het WK met Senegal, op papier de sterkste deelnemer van het Afrikaanse continent.
Senegal werd bij de loting in een prima poule geplaatst; Polen en Japan zijn te verslaan en ook Colombia is geen onmogelijke horde.
Er is zelfs een kans dat Senegal de kwartfinale haalt, dus zou Mané vijf wedstrijden hebben om te doen wat hij het liefste doet: scoren. En daarmee is hij een outsider voor de topscorerstitel.
Wie zie jij als topscorer van dit WK? Laat het hieronder weten!

5/5 - (2 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: WK 2018: De vijf topfavorieten voor de Gouden Schoen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *