1. Eredivisie

4 redenen waarom Feyenoord wél kampioen wordt

Door de onverwachte 3-0 nederlaag tegen stadsgenoot Excelsior moet het legioen nog even wachten op het vijftiende kampioenschap. Met één punt voorsprong op Ajax heeft Feyenoord alles in eigen hand, maar het zal zondag alles uit de kast moeten halen om van Heracles Almelo te winnen. Het zelfvertrouwen heeft een zware klap gekregen na zondag en de druk op de spelers is enorm. Daarnaast is Heracles nog vol in de race voor de play-offs en zal er alles aan doen om deze plek veilig te stellen. Het belooft een spannende slotdag van de eredivisie te worden en om alle Feyenoord supporters een hart onder de riem te steken: 4 redenen waarom Feyenoord wél kampioen wordt.

1. Feyenoord is thuis ijzersterk

Komende zondag speelt Feyenoord in de eigen Kuip en met de steun van het legioen hebben de Rotterdammers een thuisvoordeel. Als we gaan kijken naar alle thuisduels in de eredivisie zien we dat nog geen enkele club wist te winnen van Feyenoord.
Feyenoord kampioen thuis
Slechts twee gelijke spelen en tien tegendoelpunten wist Feyenoord tot dusver te incasseren terwijl het zelf elk thuisduel heeft gescoord. Daarnaast heeft Heracles slechts vier uitduels weten te winnen dit seizoen. Het zal dan ook geen gemakkelijke taak zijn om met de punten terug naar Almelo te gaan.

2. Volgens de modellen en de bookmakers is Feyenoord favoriet

Om wedstrijden te voorspellen wordt er veel gebruik gemaakt van statistische modellen die op basis van data deze kansen berekenen. Alle bookmakers maken hier gebruik van om te berekenen hoe vaak je je inzet terug krijgt. Het Pi-rating systeem en de kansen van Unibet laten zien dat de kans op een overwinning voor Feyenoord ruim 76% is.
Bookmakers feyenoord - heracles

3. Ajax heeft een zware wedstrijd in Lyon achter de rug

Een voordeel voor Feyenoord is dat het één punt voor staat en dat Ajax dus moet winnen wil het nog kampioen worden. Volgens de modellen zou Ajax uit bij Willem II weinig problemen moeten hebben, maar met een Europees uitstapje in de benen is dat nog niet zo zeker. De wedstrijd tegen Olympique Lyon heeft veel energie gekost voor de Ajacieden.
Volgens een onderzoek van Ascensao en collega’s uit 2008 zijn er zelfs 72 uur na een wedstrijd nog tekenen van vermoeidheid te zien die de prestaties kunnen verminderen. Dit betekent dat Ajax de wedstrijd tegen Lyon nog wel voelt waardoor Willem II wellicht, net als in Amsterdam, voor een stunt kan zorgen.

4. Als Feyenoord op voorsprong komt

Feyenoord is dit seizoen heer en meester als het het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt. In 22 van de 33 duels maakte Feyenoord het eerste doelpunt, dit seizoen de statistieken:

  • 22 duels
  • 22 keer winst (66 punten)
  • Doelsaldo: 66-6 (!)

Fantastische cijfers, helemaal als je dit omzet naar thuisduels: dertien duels, dertien keer winst en een doelsaldo van 46-6. Met Jens Toornstra heeft Feyenoord tevens de ideale speler voor in De Kuip. Toornstra scoorde dit seizoen al veertien keer, deed dit telkens in de eigen Kuip en wist hierin zes keer het openingsdoelpunt te maken.

Conclusie

In het voetbal kan het gek lopen en deze statistieken geven dan ook geen garantie voor zondag, maar wel biedt het Feyenoord supporters enige houvast. Kwalitatief gezien is Feyenoord simpelweg een stukje beter dan Heracles en er mag dan ook verwacht worden dat Feyenoord weer eens met de schaal op de Coolsingel mag staan.

5/5 - (7 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: 4 redenen waarom Feyenoord wél kampioen wordt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *