De winterstop is begonnen voor de teams in de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur gaat aan kop met maar liefst 43 punten.

Almere City staat verrassend genoeg op een tweede plaats met drie punten minder. Daarna volgen De Graafschap, NEC, NAC en Volendam.

In dit artikel bespreken we de 10 meest opvallende spelers van de eerste seizoenshelft. Dit zijn spelers die wellicht interessant zijn voor een club in de Eredivisie, maar ook talenten die zich in de kijker gespeeld hebben.

Van elke speler is een tabel toegevoegd met leeftijd, positie, marktwaarde (volgens www.transfermarkt.nl) en het einde van de contractdatum.

10 – Elias Mar Omarsson / Excelsior
We beginnen met de speler met de meeste doelpunten. De Ijslander Omarsson scoorde 17 doelpunten in 17 wedstrijden.

De spits van Excelsior heeft hiermee meer dan 50% aandeel in het totaal aantal doelpunten voor van Excelsior (32). Dit is een knappe prestatie, aangezien Excelsior haar vorm nog niet te pakken heeft en het moet doen met een 13e plaats op de ranglijst.

De 25-jarige spits kwam in 2018 over van Göteborg en kenmerkt zich door zich vaak goed te positioneren. Daarnaast kan hij zowel met de voet als met het hoofd het net vinden en beschikt hij over genoeg snelheid voor een loopactie achter de laatste lijn.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
25Centrumspits700.00030 juni 2021

9 – Jamie Jacobs / Cambuur
Een belangrijke factor in het succes van Cambuur is Jamie Jacobs. De centrale middenvelder heeft in 17 wedstrijden al zes doelpunten en negen assists op zijn naam staan.

De 23-jarige middenvelder kwam in 2019 via Volendam en AZ bij Cambuur terecht en heeft zich hier sterk ontwikkeld.

Jacobs is een middenvelder die graag in het zestienmetergebied komt om gevaar te stichten. Daarnaast heeft hij een goede techniek, een goed inzicht en voldoende snelheid. Een speler om in de gaten te houden!

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
23Centrale middenvelder550.00030 juni 2021

8 – Nick Doodeman / Volendam
Nick Doodeman, koning van de assist, is dit seizoen al goed voor acht doelpunten en 10 assists. De 24-jarige rechtsbuiten van Volendam gaf in de uitwedstrijd tegen Jong AZ zelfs vijf assists in één wedstrijd. 

Doodeman is snel, heeft een individuele actie en kan zowel met links als met rechts uit de voeten. Een speler die wellicht toe is aan een volgende stap.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
24Rechtsbuiten450.00030 juni 2021

7 – Elayis Tavsan / NEC
De pas 19-jarige Tavsan is een linksbenige rechtsbuiten die afgelopen zomer overkwam van Sparta. Na vorig seizoen verhuurd te zijn geweest aan Telstar, nam NEC hem deze zomer definitief over.

Tavsan is een dribbelaar met een enorm goede balbehandeling, individuele actie en schot. Na 16 wedstrijden staat hij momenteel op twee doelpunten en drie assists. Hij zal daarom nog wat aan zijn rendement moeten werken.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
19Rechtsbuiten450.00030 juni 2023

6 – Nick Olij / NAC
De 25-jarige Olij won de prijs voor beste keeper van de eerste periode. Olij komt uit de jeugd van AZ, waarna hij door een verhuurperiode bij TOP Oss ervaring op mocht doen. In de zomer van 2019 kwam hij transfervrij over van AZ.

Van een talent is wellicht geen sprake meer, maar Olij ontwikkelt zich goed. Daarnaast moeten zijn topjaren nog komen. Een keeper met uitstraling en meevoetballende kwaliteiten die niet zou misstaan bij Eredivisieploegen in het rechterrijtje of in de middenmoot.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
25Keeper600.00030 juni 2024

5 – Francesco Antonucci / Volendam
De Belgische Antonucci kwam via de jeugd van Anderlecht en Ajax bij Monaco terecht. Monaco verhuurde hem vervolgens aan Volendam. Hier speelde hij erg goed, waardoor Feyenoord hem overnam voor 2,2 miljoen euro. Feyenoord heeft hem nog wel verhuurd aan Volendam, waar hij wekelijks op de 10-positie zijn minuten maakt.

In het huidige seizoen is de middenvelder met Italiaanse roots goed voor vier doelpunten en zes assists. Wellicht dat hij volgend seizoen onder de nieuwe trainer bij Feyenoord zijn kans kan grijpen en kan schitteren in de Eredivisie.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
21Aanv. middenvelder1.800.00030 juni 2024 (Feyenoord)

4 – Dirk Proper / NEC
Wederom een talent uit de selectie van NEC. De pas 18-jarige Proper werd in 2019 Europees Kampioen met Oranje Onder-17. In het huidige seizoen moet de spelverdeler het vooral doen met invalbeurten, maar over zijn talent valt niet te twisten. Mede door zijn talent en inzicht wordt hem een grote toekomst voorspeld.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
18Centrale middenvelder625.00030 juni 2023

3 – Joël Zwarts / Excelsior
Kracht, snelheid en techniek maken Zwarts een gevaarlijke speler. De geboren Rotterdammer werd vanuit de jeugd van Feyenoord verhuurd aan Dordrecht, waarna hij definitief de overstap maakte naar Excelsior. Hier kan hij altijd rekenen op een basisplaats en is hierdoor goed voor twee doelpunten en zes assists.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
21Centrumspits / Rechts- of linksbuiten600.00030 juni 2022

2 – Kaj de Rooij / NAC
Na een ware transfersoap werd begin oktober bekend gemaakt dat de Rooij de overstap maakte naar NAC. De Rooij begon dit seizoen sterk bij Eindhoven, met vier doelpunten en twee assists in vijf wedstrijden. Bij NAC is hij, mede door blessureleed, nog zoekende naar zijn vorm. 

De 20-jarige aanvaller uit Best heeft een goede individuele actie en snelheid om een aanval op te zetten. Een speler om in de gaten te houden, zeker voor de clubs in het rechterrijtje van de Eredivisie.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
20Rechts- of linksbuiten575.00030 juni 2023

1 – Micky van der Ven / Volendam
Bij de nummer één in deze lijst komen we wederom uit bij Volendam. Micky van der Ven, 19 jaar, 1,93 meter lang en centrale verdediger van beroep. Speelronde twee tot en met negen heeft hij moeten missen vanwege een blessure aan de voet, maar in alle andere wedstrijden speelde hij 90 minuten in het hart van de defensie.

Van der Ven is sterk, snel en heeft een goede pass. Misschien wel een van de grootste talenten in de Keuken Kampioen Divisie van dit seizoen. Een speler die we over een aantal jaar hopelijk terugzien in de Eredivisie.

LeeftijdPositieMarktwaardeContract tot
19Centrale verdediger1.200.00030 juni 2021
Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De 10 meest opvallende spelers van de Keuken Kampioen Divisie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *