Top 100 topscorers

Gepubliceerd op 8 augustus 2013 | Door Remon Hendriksen | Buitenlands voetbal

Top 100 topscorers
Het is altijd interessant om naar doelpuntenmakers te kijken. Maar welke spelers hebben de laatste tien jaar (seizoen 2003/04 t/m 2012/13) de meeste doelpunten in competitieverband gemaakt? In dit onderzoek is alleen gekeken naar doelpunten die gemaakt zijn in de beste acht competities, gebaseerd op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Doelpunten gemaakt in de volgende competities zijn meegenomen: Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal, Rusland, Nederland en Duitsland. Voorwaarde is ook dat de doelpunten gemaakt zijn in de hoogste afdeling.

Hieronder is de complete top 100 te zien. De eerste Nederlander in de lijst is terug te zien op een knappe zesde plek: Klaas-Jan Huntelaar.

De top 100 doelpuntenmakers

[ws_table id=”95″]

Tabel 1: Top 100 doelpunten makers in competitieverband

Misschien wel de drie beste aanvallers van dit moment vullen ook de top drie in: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimović. Dit wil dus ook zeggen dat Cristiano Ronaldo de speler is die in het laatste decenium de meeste doelpunten wist te maken en hier eindelijk eens Lionel Messi voor blijft. Een knappe prestatie van de Portugees, die ook zelden een wedstrijd hoefde te missen.

De eerste niet-aanvaller is niet geheel onverwachts Frank Lampard. De routinier die dit seizoen onder de vleugels van José Mourinho nog meer doelpunten hoop te maken is al topscorer aller tijden bij Chelsea en staat dus ook hoog op deze lijst.

Eredivisie goed vertegenwoordigd

In de top 100 zijn flink wat spelers terug te zien die actief zijn of actief zijn geweest in de Nederlandse Eredivisie. 14 spelers van de top 100 hebben een verleden in de Eredivisie.

Een ander leuk weetje is dat Dirk Kuyt de tweede plek bezet wat betreft het aantal wedstrijden in deze top 100. Di Natale staat op plek 1. Beide aanvallers zijn dus zelden geblesseerd.

De Nederlandse speler met het hoogste gemiddelde is Klaas-Jan Huntelaar (0,65), gevolgd door Roy Makaay (0,54) en Ruud van Nistelrooij (0,50).
[ws_table id=”96″]

Tabel 2: (ex-)Eredivisiespelers in de top 100

Beste gemiddelden

In de top 20 van spelers met het beste gemiddelde staan denk ik weinig verrassingen. De aanwezigheid van Roy Makaay is misschien wel het meest opvallende. Hoewel de geboren Wijchenaar al enkele jaren is gestopt met voetbal, heeft hij toch een mooie plek weten te bemachtigen in deze top lijst.

De 20 spelers met het beste gemiddelde van de oorspronkelijke top 100

De 20 spelers met het beste gemiddelde van de oorspronkelijke top 100

Top 100 topscorers
3 Stemmen: 2

Over de auteur

Remon Hendriksen
Remon is de oprichter van Tussen de linies. Met de oprichting combineerde hij zijn passie voor voetbal en internet. Remon beheert de website en is veel bezig met SEO en de ontwikkeling van het merk en de website Tussen de linies. Daarnaast schrijft hij zelf artikelen en ondersteunt hij de eindredactie.

9 Responses to Top 100 topscorers

 1. Toon zegt:

  Ligt het aan mij en zie ik iets over het hoofd of klopt deze lijst werkelijk van geen kant?
  Ik mis een hoop spelers. Saviola, Diego Milito, Gignac, Nenê(Anderson Luiz de Carvalho) en Mutu om er maar een paar te noemen.

 2. Jeroen Janszen zegt:

  Toch vet om te zien dat N’kufo in deze lijst mee doet!
  Alle top namen staan erop!

 3. Philip zegt:

  Misschien Hamsik nog, met 61 goals in 217 competitiewedstrijden.

 4. Gert zegt:

  El Hamdaoui staat er niet in

 5. Marvaris zegt:

  Hofleverancier qua Nederlandse Spitsen in de lijst is overduidelijk! sc Heerenveen

 6. Ramon zegt:

  Dost heeft er ook een aantal gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.