1. Overige

De Meest Verrassende Premier League Wedstrijden aller tijden

Advertentie | Terwijl vorig jaar het gehele Premier League seizoen de wereld overviel, was Leicester’s kroning meer een langzame en gestage verrassing dan één grote enkele schokkende wedstrijd. Dit was natuurlijk meer een anomalie dan een patroon voor de Premier League, en elk seizoen wordt typisch gekenmerkt door een aantal schokkende resultaten die uiteindelijk een grote impact hebben op de titelrace. Hieronder hebben we vijf van de meest verrassende Premier League wedstrijden aller tijden op een rijtje gezet.

29 oktober, 2008: Arsenal 4-4 Spurs

De eerste drie maanden van de 2008/09 Premiership had niet slechter kunnen beginnen voor de Spurs. De Lilywhites hadden acht wedstrijden lang niet kunnen winnen en ontsloegen Juande Ramos tenslotte eind oktober , Hij werd vervangen door Harry Redknapp, een echte clubhopper, om het zinkende schip nog te kunnen redden. De grote opdracht voor “ol ‘Arry” werd zelfs nog moeilijker toen hij met zijn nieuwe team naar de andere kant van de stad moest om tegen Arsenal, de nummer 4 op de ranglijst, te strijden in zijn tweede wedstrijd met de club.
Waarschijnlijk logisch, had men geen vertrouwen in de Spurs (tot wel +785 underdog bij sommige online gokkantoren). Maar wonderbaarlijk, Tottenham leidde het grootste deel van de eerste helft totdat de Gunners scoorden voor en na de rust, zodat ze met 2-1 voorstonden. Na een windhoos aan doelpunten na het hele uur, stond de score op 4-2 totdat Spurs’ Jermaine Jenas scoorde in de 89ste minuut. Seconden voor het laatste fluitsignaal, volleyde Luka Modric een afstandsschot tegen de paal, die terugkwam bij Aaron Lennon, die weer scoorde zodat de Emirates-supporters stil vielen in één van de Prem’s meest schokkende comebacks.

14 november 2010: Chelsea 0-3 Sunderland

Sunderland was in het 2010/11 seizoen niet echt sterk, maar wat ze deden om de verdedigende kampioenen en de nummer 1 Chelsea in November 2010, zag niemand aankomen. Na 28 van de mogelijke 36 punten gehaald te hebben, leek een nieuwe overwinning onvermijdelijk tegen Sunderland, wat twee weken eerder met 5-1 verloor bij Newcastle.
Maar ondanks dat ze uit speelden in een vijandig Stamford Bridge, was het Sunderland dat zich liet zien. Hun vasthoudendheid werd net voor de rust beloond met een goal van Nedum Onuoha, die weer werd gevolgd in de tweede helft door doelpunten van Asamoah Gyan en Danny Welbeck. Het verbazingwekkende verlies bracht Chelsea’s voorsprong terug naar twee punten en speelde uiteindelijk een rol dat ze de titel verloren aan United.

5 februari, 2011: Newcastle 4-4 Arsenal

Net onder Man U’s eerste plaats-tempo, was Arsenal’s hoop op de titel springlevend toen ze een bezoek brachten aan St. James’ Park om tegen middenmoter Newcastle te spelen in februari 2011. En bij rust laaide deze hoop steeds hoger op.
De Gunners gingen met 4-0 de rust in, maar Abou Diaby werd er af gestuurd in de 50ste minuut. Dit keerde de wedstrijd in Newcastle’s voordeel. Ongeveer 20 minuten later scoorden The Magpies de eerste van de dag uit een penalty van Joey Barton. Vijf minuten na de penalty scoorde Leon Best vanuit een pass. Toen scoorde Barton van de stip alweer om het 4-3 te maken. Drie munten daarna weer,