Kerstquiz 2017 Tussen de linies

Update: uitslag bekend

De Kerstquiz van Tussen de linies is er weer! We hebben weer een flinke vragenlijst opgesteld om jouw voetbalkennis optimaal te testen. Uiteraard mag deze quiz gedeeld worden, zodat de uitdaging voor jou alleen maar groter wordt..;)

Prijzen

  • De winnaar: ontvangt 2 weken gratis toegang tot SciSports Datascouting service Insight en 1 maand gratis toegang tot VI Pro.
  • De nummers 2 t/m 5 ontvangen eveneens 1 maand gratis toegang tot VI Pro.
  • Onder alle deelnemers verloten we tevens nog eens 5x een VI Pro abonnement die 1 maand geldig is.

Nog enkele regels:

  1. Je mag maar één keer inzenden.
  2. Bij een gelijke stand loten we.
  3. Inzendingen die niet serieus lijken te zijn, gaan we niet eens behandelen.
  4. Inzenden kan tot woensdag 3 januari 23:59.
  5. Bij onduidelijke antwoorden nemen wij het recht om deze fout te rekenen.

De Kerstquiz

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Vraag 1. Welke speler in de eredivisie deed dit seizoen de meeste doelpogingen zonder te scoren?

Vraag 2. In het seizoen 2016/2017 werd Harry Kane van Tottenham Hotspur wederom topscorer van de Engelse Premier League. Dit kunstje flikte hij ook in het seizoen daarvoor. Hij brak met deze titels een trend in de Premier League aangezien buitenlandse spitsen vaker de topscorerstitel voor zich opeisen. Welke speler was voor Harry Kane de laatste Engelsman die deze titel won?

Vraag 3. Welk team speelde de laatste 4 seizoen in de beker het vaakst een thuisduel?

Vraag 4. De laatste jaren wordt er veel gesproken over laptoptrainers. Trainers die geen of weinig ervaring hebben als prof, maar wel gestudeerd hebben en door al op jonge leeftijd met het trainersvak bezig te zijn zich omhoog werken. Vooral in Duitsland is er een trend ontstaan waarbij veel jonge trainers de kans krijgen zich te bewijzen op het hoogste niveau. Hoeveel trainers jonger dan 40 jaar zijn er op dit moment werkzaam in de Bundesliga?

Vraag 5. Welke speler met minimaal 50 duels, heeft het hoogste winpercentage in de Premier League?

Vraag 6. Welke eredivisieclub maakte dit seizoen de meeste goals in het eerste kwartier?

Vraag 7. Van welke voetbalclub is dit stadion?
Klik hier voor de afbeelding van dit stadion

Vraag 8. Van wie is dit spelerspaspoort?
Klik hier voor de afbeelding van het paspoort

Vraag 9. Welke eredivisieclub kreeg in 2017 de meeste tegendoelpunten te verwerken?

Vraag 10. Wat is dit seizoen de meest voorkomende einduitslag in de eredivisie? Let op: 0-2 of 2-0 rekenen we niet als dezelfde uitslag.

Vraag 11. 2017 was ook het jaar waarin de Nederlandse clubs hele mooie prestaties afwisselden met dramatische resultaten. Ajax presteerde bijna het onmogelijk door de finale van de Europa League te halen, maar vervolgde dit succes niet door in de voorronde van de Europa League in het huidige seizoen uitgeschakeld te worden. Wanneer gebeurde het voor het laatste dat de Amsterdammers er niet in slaagden om de poulefase van een Europees toernooi te halen?

Vraag 12. Wie is de oudste speler die dit seizoen in de Premier League minuten heeft gemaakt?

Vraag 13. Welke keeper maakte dit seizoen tot nu toe de meeste reddingen in de Eredivisie?

Vraag 14. Afgelopen zomer was de zomer van de megatransfers. Romelu Lukaku vertrok voor 75 miljoen van Everton naar Manchester United, Ousmane Dembele ging voor 120 miljoen naar FC Barcelona, maar de grootste transfer ooit was die van Neymar van FC Barcelona naar PSG. De Braziliaan speelde in totaal 4 seizoen voor Barcelona. Hoeveel officiële goals maakte Neymar voor de Catalanen?.

Vraag 15. Welke speelster werd topscorer van Weuro 2017?

Vraag 16. Welke speler uit de Eredivisie staat op dit moment het langst bij dezelfde club onder contract?

Vraag 17. 2017 is het ook het jaar waarin veel topspelers afscheid namen van voetballen op het hoogste niveau. Xabi Alonso en Phillip Lahm stopten bij Bayern Munchen, Kaka hing zijn schoenen aan de wilgen in de MLS, Dirk Kuyt stopte na de titel met Feyenoord en ook Frank Lampard zette een punt achter zijn imposante carriere. Misschien wel de meest in het oog springende topspeler die stopte is veteraan Francesco Totti. De Italiaan speelde zijn hele carrière voor zijn grote liefde AS Roma en weerstond de avances van o.a. Real Madrid. Totti droeg vanaf 1993 tot 2017 het tenue van Roma en kwam tot een magistraal aantal wedstrijden voor de Romeinen. Hoeveel officiële wedstrijden speelde Totti voor AS Roma?

Vraag 18. De Confederations Cup is traditioneel een generale repetitie voor het gastland van het WK om het jaar voor het echte WK alvast warm te draaien. In 2017 werd de Confederations Cup georganiseerd door Rusland en uiteindelijk gewonnen door Duitsland. Veel landen kozen ervoor om niet met hun sterkste selectie aan te treden, maar vooral veel jeugdige spelers een kans te geven. Ook tijdens dit toernooi werd er een record gebroken met het jongste elftal ooit. Welk land begon met het jongste basiselftal en wat was de gemiddelde leeftijd van dit team?

Vraag 19. Uit welk land komt de voetbalclub FC Santa Claus?

Vraag 20. Op 1 december 2017 werd er geloot voor het WK 2018 in Rusland. Heel Nederland voelt nog steeds de pijn van het niet kwalificeren voor WK, maar dat betekent niet dat er geen topvoetbal te zien is komende zomer. De loting koppelde Spanje en Portugal aan elkaar en ook zullen Engeland en België elkaar al in de poulefase treffen. Het meest bizarre aan de loting is dat Nigeria en Argentinië alweer in dezelfde poule zitten. Dat is voor deze twee landen niet de eerste keer. Nigeria kwalificeerde zich zes keer (incl 2018) voor een WK. Hoe vaak zaten de Nigerianen in de poule bij de Argentijnen?

Vraag 21. Welk eredivisieteam heeft zichzelf qua aantal punten het beste verbeterd ten opzichte van vorig seizoen in dezelfde wedstrijden?

Vraag 22. Feyenoord werd afgelopen seizoen voor het eerst sinds 1999 weer landskampioen van Nederland. Dit succes werd uitgebreid gevierd op een bomvolle Coolsingel. De Rotterdammers pakten onder leiding van succescoach Giovanni van Bronckhorst 82 punten in de 34 wedstrijden. Maar hoeveel spelers werden door van Bronckhorst minimaal 1 minuut het veld in gestuurd?

Vraag 23. In het seizoen 2016/2017 werden er in de Eredivisie in totaal 76 strafschoppen gegeven. Hiervan werden er 59 benut en 17 gemist waarbij vooral opviel dat PSV de nodige problemen had met het benutten van penalties en regelmatig wisselde van strafschopnemer. Bijna alle clubs hebben in het afgelopen seizoen minimaal een penalty benut. Welke club is de enige club die geen enkel penalty heeft gescoord in het afgelopen seizoen?

Vraag 24. In de vorige vraag gaven we aan dat er afgelopen seizoen 59 penalties werden benut en 17 penalties werden gemist in de Eredivisie. De meeste spelers worden meteen van het lijstje gehaald als ze een strafschop missen, maar sommige spelers blijven erop vertrouwen dat ze gaan scoren. Dat vertrouwen wordt niet altijd terug betaald. Noem 3 van de 4 spelers die meer dan 1 strafschop misten in de Eredivisie in het seizoen 2016/2017?

Vraag 25. Het jaar 2017 zal voor het vrouwenvoetbal altijd worden herinnerd als het jaar waarin de Oranje Leeuwinnen voor het eerst Europees kampioen werden. De Oranjevrouwen staan mede door deze topprestatie op dit moment 7e op de FIFA Wereldranglijst. Op welke plek stonden ze op deze dag vorig jaar?


Mocht je nog vragen hebben, neem dan aub contact met ons op.

Reacties zijn uitgeschakeld

Ontvang onze gave artikelen

Ontvang onze artikelen, updates of andere super gave artikelen die we tegenkomen direct in je inbox. We beloven je uiteraard niet te zullen spammen.
Email-adres
Veilig en zonder spam