Adv: Geef Louis van Gaal de tijd

Gepubliceerd op 9 februari 2015 | Door Redactie | Overige

vangaal1234
Het Manchester United van coach Louis van Gaal is bezig aan een redelijk seizoen. De Mancunians bezetten op dit moment de vierde plek in de Premier League en zitten volop in de race voor plaatsing voor de Champions League.

Louis van Gaal

De Nederlandse coach heeft United snel naar zijn hand weten te zetten. Hoewel het spel dit seizoen niet altijd even goed was, heeft Van Gaal een duidelijke filosofie: zijn ploeg wil de bal graag hebben en middels verzorgt positiespel gaat men op zoek naar doelpunten. Dit blijkt ook wel uit het feit dat United dit seizoen het meeste balbezit (60,2%) heeft van alle ploegen in de Premier League.

Vooralsnog blijkt dit hoge balbezitpercentage niet per se een aanvallende tactiek. Van Gaal lijkt vooral op balbezit te spelen uit verdedigend oogpunt. Hebben zij de bal, dan heeft de tegenstander dat immers niet. United heeft ook het beste passingspercentage van heel de Premier League: 85,0%. Ook hier blijkt weer uit dat de ploeg weinig risico in zijn spel legt en balbezit heilig verklaard.

Schoten

Ook uit het aantal schoten per wedstrijd blijkt dat United vooral op safe speelt. Er zijn namelijk 7 ploegen die meer op goal schieten ondanks dat United vaker de bal heeft. De Mancunians schieten gemiddeld 13.4 keer op goal, terwijl bijvoorbeeld Manchester City daar ruim 3 schoten boven zit.

Toeschouwers

Louis van Gaal heeft er tevens voor gezorgd (o.a. door het kopen van grote namen), dat het stadion vrijwel altijd is uitverkocht. United heeft het hoogste bezettingspercentage van de Premier League:
vangaal12
Ondanks dat het stadion nagenoeg altijd uitverkocht is, kunnen fans nog altijd aan kaarten komen.

Toekomst

Voor Louis van Gaal is het te hopen dat het bestuur van Manchester United het vertrouwen blijft houden in de Nederlander. Van Gaal is een opbouwtrainer en je ziet nu al zijn hand terug komen.
Met enkele gerichte aankopen in met name de verdediging, een bredere selectie en het elftal wat grotendeels bij elkaar blijft kan van Gaal langzaam steeds meer lijn binnen het succesvolle Manchester United brengen.

Als Louis van Gaal de tijd krijgt, dan kunnen er nog hele mooie dingen gaan gebeuren in Manchester.

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *